Om fravalg af garanti
på Danica Balance
Om fravalg af garanti  på Danica Balance

Fravalg af garanti - mens du sparer op
Vælger du garantien fra, afhænger din udbetalte pension af værdien af din opsparing. Det betyder, at du kan risikere at få en lavere udbetaling end du er garanteret i dag. Til gengæld betaler du ikke længere for garantien.

Hvis du vælger garantien fra, skal du vælge en ny investeringsmåde. Vi tager os stadig af din opsparing, og vi investerer efter den nye investeringsmåde.

Fravalg af garanti - når du får pensionen udbetalt
Vælger du garantien fra, afhænger din udbetalte pension af værdien af din opsparing. Det betyder, at du kan risikere at få en lavere udbetaling, end du er garanteret i dag. Til gengæld betaler du ikke længere for garantien.

Hvis du vælger garantien fra, skal du vælge en ny investeringsmåde. Vi tager os stadig af din opsparing, og vi investerer efter den nye investeringsmåde.

Vælger du garantien fra, laver vi en ny beregning af størrelsen på dine udbetalinger. Du vil kunne se beløbet i pensionsoversigten. En eventuel difference i forhold til allerede udbetalte beløb vil blive reguleret.

Hvis du har dødsfaldsdækninger, vil et fravalg af garanti også betyde, at du fravælger din garanti for størrelsen af dødsfaldsudbetalingerne. Din betaling for dødsfaldsdækningerne vil blive tilpasset denne ændring. I din pensionsoversigt kan du se om du har dækning ved død.

Du er velkommen til at kontakte os, hvis du vil vide hvad fravalg af garantien betyder for dine udbetalinger.

Kom videreKom videre

Har du spørgsmål til din pensionsordning?

Hvis du har spørgsmål til din pension eller ønsker rådgivning, kan du kontakte Danica Pension